fbpx

Om kärlek och minnen i Belleville Baby

En man som en gång stod henne nära ringer och berättar att han suttit i fängelse, i nästan tio år. Han ber henne berätta om sina minnen av deras tid tillsammans. Hon minns våren då de träffades i Paris, upploppen, vespan och katten som hette Baby. Hon minns också hur det en dag var borta och att allt förändrades.

Regissören bakom BELLEVILLE BABY är Mia Engberg som har gjort flera dokumentärer i både långt och kort format, bland annat DIRTY DIARIES (2009) och 165 HÄSSELBY (2005). Första chansen för Stockholmspubliken att se BELLEVILLE BABY är i början av mars då den tävlar i Tempo Documentary Award. Nyligen blev det även officiellt att filmen får internationell premiär under Berlinalen i februari.

Här kan du kika på filmens trailer.

Biljetter till BELLEVILLE BABY och resten av programmet går att köpa på www.tempofestival.se från och med den 8 februari.

Leave a Reply