fbpx

Pixadores sist ut i RASERIETS filmklubb

I samarbete med podden RASERIET och Kulturhuset Stadsteatern har Tempo under hösten presenterat ett filmprogram fyllt av hip hop-dokumentärer och samtal. Nu rundar vi av samarbetet med mästerliga Pixadores i finalen av RASERIETS FILMKLUBB på Klarabiografen!

Fyra unga män från slummen i São Paulo har ett gemensamt mål i livet; att genom graffiti kritisera samhället de lever i. De kallas för Pixadores och sysslar med en typ av politisk graffiti som är unik för Brasilien. På nätterna riskerar de sina liv då de utan säkerhetslinor klättrar högt upp på offentliga byggnader för att spraya sina slagord. När de bjuds in till Berlinbiennalen uppstår en ordentlig kulturkrock. Curatorn verkar inte alls förstå vad det är som driver de fyra vännerna, är de artister, anarkister eller till och med brottslingar?

Efter filmvisningen samtalar RASERIETs Amie Bramme Sey och Fanna Ndow Norrby med inbjuden gäst.

23 januari, 18.30
Klarabiografen, Kulturhuset Stockholm
Läs mer och köp biljetter här!

Samarbetet är en del av utställningen Folkmusik 2.0 – svensk hip hop remixad.

Leave a Reply