fbpx

Upplev Future Aleppo – en interaktiv utställning, VR-upplevelse och workshop för barn och vuxna!

UTSTÄLLNINGEN
Mohammed Kteish drömmer att få se sin vackra hemstad Aleppo återuppbyggd. Genom att bygga pappersmodeller gör han sin dröm till verklighet, och hans imaginära stad växer och växer i pappa Waels garage. Men kriget blir snart påtagligt och Mohammed och hans familj tvingas fly till Turkiet. Här träffar han filmskaparen Alex Pearson och tillsammans bygger de upp modellen på nytt, denna gång med interaktiv teknik så att andra barn kan få uppleva Mohammeds dröm. Nu kommer modellen till Stockholm och ställs under festivalveckan ut hos White Arkitekter (Östgötagatan 100).

 

 

 

 

 

 

WORKSHOP
Tempo bjuder in barn och vuxna till en workshop tillsammans med skaparen Mohammed Kteish (via skype), Alex Pearson (regissör) och Andy Overton (VR-utvecklare). I workshopen får vi lära känna Mohammed och höra mer om hans vision, bygga våra egna modeller, förse dem med ljud och ett interaktivt stadslandskap samt en egen VR-upplevelse som kan upplevas på mobilen. Workshopen äger rum hos White Arkitekter och riktar sig till skolklasser samt barn och vuxna i alla åldrar. Workshopen hålls på svenska, engelska och arabiska.

 

 

 

 

 

VR – UPPLEVELSEN
Träffa Mohammed i en virtuell värld skapad helt av honom. Låt Mohammed guida dig runt i sin hemstad och se byggnader och stadsliv komma till liv genom interaktiva funktioner som är lika spännande för både barn och vuxna. I Future Aleppos VR-upplevelse lär du dig mer om staden och dess minnesmärken men uppmanas även till egen kreativitet!Projektet är ett samarbete mellan Tempo och White Arkitekter. Med stöd av Konstnärsnämnden.

OM WHITE: White Arkitekter grundades av Sidney White år 1951 och är ett multi-disicplinärt, forskningsbaserat arkitektkontor med projekt i alla skalor samt kontor i Sverige, Norge och England. Deras grundare ville förbättra samhället genom arkitektur och hans arv lever vidare i ambitionen att bidra till byggandet av en hållbar värld.

Vernissage 6 mars 17.00
Med paneldiskussion om nya teknik- och designmöjligheter.

Finissage 10 mars 17.00

Övriga öppettider för utställningen:
7-8 mars 16.00 – 18.00

WORKSHOPS
9 mars 09.00 – 14.00 enbart skolklasser
10 mars 13.00 – 17.00 öppen anmälan för familjer.
Anmälan: melissa.lindgren@tempofestival.se

Tempo på Instagram

Läs mer!