fbpx

Soundwalks: 4 × graffiti

Fyra unika soundwalks – ett samarbete mellan JMK och Kritiklabbet – berättar om Stockholms underjordiska klotter- och graffitiscen. Världspremiär!

Klottrandets soundtrack
Samtidigt som musikern Varg reser världen över som hyllad technoartist målar han om nätterna i Gamla stan. Följ Vargs spår och låt graffitin krascha mot musiken i en interaktiv upplevelse.
Start: T-bana Rådhuset, uppgång Hantverkargatan, utanför spärrarna.
Av Viktor Ahldén

Snösätra Hall of Fame
Besök det gråa guldet – betongen, tuben och ett industriellt graffitigalleri i Snö­ sätra. Graffitins historia berättas genom ett mytomspunnet Rågsved där den första svenska hiphoplåten såg dagens ljus 1989.
Startplats: T-bana Rågsved, utanför spärrarna
Av Helena Boman Brodie

Bomba tills du torskar
Gå Gamla Stan till Mariaberget med kultförklarade Ligisd. Han har varit aktiv sen 90-talet och kommer aldrig lägga sprayburkarna på hyllan. Men akta dig för att gå för långsamt, strax bakom dig rör sig vakterna.
Start: T-bana Gamla stan, utanför spärrarna
Av Matilda Thorén

Olagligt och livsfarligt
»Du kommer tycka att jag är helt sjuk i huvudet« sa han. Och det tyckte jag. Men jag har å andra sidan ingen aning om hur det är att leva för graffiti. Att till varje pris måla där man syns. Trots att det är olagligt och livsfarligt.
Start: På trappan mittemot Katarina kyrka där Högbergsgatan korsar Katarina Kyrkobacke.
Av Hanna Frelin

GÖR SÅ HÄR:
Ladda ned appen Guidly på AppStore, ladda ned walken, ta dig till startpunkten, sätt på hörlurarna och börja gå!

Hör upp! Här är Tempos ljudprogram!

Som vanligt är Tempo fullspäckat med spännande ljudpunkter. Vad sägs om att lyssna på hemligheter tillsammans med Alice i Underlandet eller bli het på gröten i vårt Radio Dark Room? Tillbaka är även en favorit-i-repris: Sound Souna! Läs om om samtliga programpunkter här!

Politik i fokus

Tillsammans med Arena Idé bjuder vi in till filmvisning och samtal om politik i år med fokus på högerpopulism i Ungern, Brasilien och Italien. Vi får också följa vår kontroversiella utrikesminister Margot Wallström samt träffa avhoppare från extremistorganisationer i Karen Winthers senaste film Exit. Läs mer om alla filmer och samtal här!

Fira 8 mars med Tempo!

Tempo ägnar den 8 mars till att visa filmer och dokumentära verk av och om kvinnor och transpersoner. I samband med dagen vill vi uppmärksamma allt arbete som görs för att stötta kvinnor och barn i utsatthet. Tempo tipsar om tre organisationer som du kan stödja. Kolla här!