fbpx

8 MARS MED MARIA SVELAND OCH RFSU DOKUMENTÄR

RFSU Dokumentär är podden som inte lämnar någon oberörd. Om kamp, flykt och sexuella rättigheter. Här möter du människorna som överlevt orättvisorna, hoppats, förtvivlat, kämpat och förändrat. Under våren är temat för dokumentärserien prostitution. Om ensamkommande barn, EU-migranter och andra utsatta grupper som utnyttjas av människohandlare och sexköpare. Podden är producerad av RFSU och produktionsbolaget Filt. Den 8 mars bjuder vi in till premiärlyssning och samtal med inbjudna gäster och poddens producent Maria Sveland. Vi bjuder också på ett glas vin! Stanna sedan och fira att det är 8 mars, den internationella kvinnodagen då vi minns och hedrar kampen för kvinnors rättigheter. Vi firar med fest och inbjudna DJ:s.

Hör upp! Här är Tempos ljudprogram!

Som vanligt är Tempo fullspäckat med spännande ljudpunkter. Vad sägs om att lyssna på hemligheter tillsammans med Alice i Underlandet eller bli het på gröten i vårt Radio Dark Room? Tillbaka är även en favorit-i-repris: Sound Souna! Läs om om samtliga programpunkter här!

Politik i fokus

Tillsammans med Arena Idé bjuder vi in till filmvisning och samtal om politik i år med fokus på högerpopulism i Ungern, Brasilien och Italien. Vi får också följa vår kontroversiella utrikesminister Margot Wallström samt träffa avhoppare från extremistorganisationer i Karen Winthers senaste film Exit. Läs mer om alla filmer och samtal här!

Fira 8 mars med Tempo!

Tempo ägnar den 8 mars till att visa filmer och dokumentära verk av och om kvinnor och transpersoner. I samband med dagen vill vi uppmärksamma allt arbete som görs för att stötta kvinnor och barn i utsatthet. Tempo tipsar om tre organisationer som du kan stödja. Kolla här!