fbpx

FILMFRUKOST: EXIT

Vi visar dokumentären Exit av Karen Winther som i tonåren gick med i en nazistisk grupp i Norge. I filmen träffar hon personer som lämnat livet i våldsbejakande organisationer bakom sig, och i samtal med dem går hon tillbaka till ett liv där man kunde dö för sin ideologi. Hur tar man steget ur en extremistgrupp? Går det någonsin att förlåta sig själv?

Efter filmen samtalar Karen Winther med Maria Bolme (Fryshuset) och Anna Carlstedt (F.d. Nationell samordnare mot våldsbejakande extremism).

I samarbete med Fryshuset och Doc Lounge Impact Hub.

Köper du biljett till Filmfrukost ingår en frukostbricka som du äter i biosalongen till filmen. Frukostpaket består av vegetarisk frukostfralla med ost & grönt, yoghurt med husets müsli, äppelmust, frukt, kaffe eller te. Om vegansk frukost eller specialkost önskas, maila: info@biorio.se. När filmfrukostpaketen är slut släpper vi Filmfika (kaffe/te och kaka).

Frukost serveras från kl 10.00
Filmstart kl 10.30

FRUKOSTPAKETET UTSÅLT!

Filmfikabiljetter släpps när filmfrukostbiljetterna är slutsålda

Biljetter filmfika (bio + kaffe/te & småkaka): 160 kr

Vill du vara volontär på Tempo 2020?

Vill du vara med och skapa Sveriges största festival för dokumentära uttryck? Bli volontär på årets upplaga av Tempo dokumentärfestival! Vi söker nu entusiastiska volontärer som kan hjälpa oss under festivalen som äger rum mellan den 2-8 mars. Läs mer här

Hör upp! Här är Tempos ljudprogram!

Som vanligt är Tempo fullspäckat med spännande ljudpunkter. Vad sägs om att lyssna på hemligheter tillsammans med Alice i Underlandet eller bli het på gröten i vårt Radio Dark Room? Tillbaka är även en favorit-i-repris: Sound Souna! Läs om om samtliga programpunkter här!

Politik i fokus

Tillsammans med Arena Idé bjuder vi in till filmvisning och samtal om politik i år med fokus på högerpopulism i Ungern, Brasilien och Italien. Vi får också följa vår kontroversiella utrikesminister Margot Wallström samt träffa avhoppare från extremistorganisationer i Karen Winthers senaste film Exit. Läs mer om alla filmer och samtal här!

Fira 8 mars med Tempo!

Tempo ägnar den 8 mars till att visa filmer och dokumentära verk av och om kvinnor och transpersoner. I samband med dagen vill vi uppmärksamma allt arbete som görs för att stötta kvinnor och barn i utsatthet. Tempo tipsar om tre organisationer som du kan stödja. Kolla här!